Project

Sjaan de haan

Kinderfonds en kunstproject over identiteit

Sjaan de Haan staat symbool voor waakzaamheid, strijdlust en eigen identiteit. Ze is actief, creatief, social, gelijk en een held voor jong en oud. Sjaan is het symbool van een bijzonder en creatief project in het kader van identiteit en actief burgerschap.

Sjaan is ook het boegbeeld van het Sjaan de Haan Kinderfonds. Het Sjaan de Haan Kinderfonds wil dat kinderen van 4 tot 14 jaar (gelijke) kansen krijgen om actief en creatief bezig te zijn. Zingen, schilderen, dichten, toneelspelen, een speelplek oppimpen, een muur in het dorp beschilderen, een museum inrichten over dino's, de nieuwste vorm van grafitti- guarillabreien ontdekken, leren hoe je een boek moet schrijven, een verborgen talent ontwikkelen, etc.

Doel van het Sjaan de Haan Kinderfonds is het leven mooier, spannender, bruisender en actiever te maken voor en door kinderen! Dit doen we door het stimuleren en ontwikkelen van vernieuwende creatieve projecten en activiteiten voor kinderen gericht op identiteit en burgerschap. Kinderen hebben een stem binnen het fonds, ze denken mee, dragen ideeën aan en stemmen over projecten. Samen met de vrienden van Sjaan helpt, organiseert en betaalt het Sjaan de Haan Kinderfonds de ideeën en wensen van kinderen.

De opbrengst van elke verkochte Sjaan gaat naar het Sjaan de Haan Kinderfonds.

Volg Sjaan op www.sjaandehaan.nl

foto